οφελη μεντας

Η μέντα  είναι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει πιάτα σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα χάρη στα εξαιρετικά οφέλη περιποίησης του δέρματος που προσφέρει.

Βρίσκεται συχνά σε ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά, κοντίσιονερ, βάλσαμο για τα χείλη, ακόμη και σε σαμπουάν. Αυτά τα προϊόντα συνήθως ισχυρίζονται ότι έχουν «δροσερή επίδραση» στο δέρμα σας, αλλά η μέντα προσφέρει πολλά άλλα οφέλη όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος.

Σε αυτό το άρθρο, εξερευνούμε τα διάφορα οφέλη της μέντας για το δέρμα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για όλα τα οφέλη της μέντας για το δέρμα. Γιατί η μέντα είναι καλή για το δέρμα σας; Η μέντα είναι άφθονη πηγή μενθόλης και έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται συχνά σε καθαριστικά, στυπτικά, τονωτικά και ενυδατικά.

μεντα

Οφέλη της μέντας για το δέρμα

1. Φωτίζει την επιδερμίδα σας. Η μέντα έχει εξαιρετικά αναζωογονητική και καταπραϋντική δράση στο δέρμα σας. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, του επιτρέπει να χαλαρώνει ενώ δρα σε τυχόν ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό αφήνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ανανεωμένο μετά από κάθε θεραπεία.

2. Αντιμετωπίζει την ακμή. Η μέντα έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και περιέχει σαλικυλικό οξύ – και τα δύο προλαμβάνουν αποτελεσματικά την ακμή. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, η οποία ελέγχει την έκκριση λαδιού σε άτομα που έχουν λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα. Η εφαρμογή αυτού του συστατικού στεγνώνει και εξαφανίζει την ακμή ενώ καθαρίζει τους πόρους σας.

3. Καταπραΰνει τα τσιμπήματα κουνουπιών και άλλους ερεθισμούς. Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του συστατικού καταπραΰνουν τον ερεθισμό από τσιμπήματα κουνουπιών και άλλες επιβαρυντικές παθήσεις του δέρματος.

μεντα δερμα

4. Ενυδατώνει το δέρμα σας. Όταν χρησιμοποιείται με τα σωστά συστατικά, η μέντα κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα σας συσφίγγοντας τους πόρους σας. Επίσης μαλακώνει και ηρεμεί το ξηρό και κνησμό δέρμα.

5. Τονώνει το δέρμα σας. Η μέντα είναι ένα ήπιο στυπτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονώσει το δέρμα σας. Το συστατικό αφαιρεί τη βρωμιά  από τους πόρους σας και τους εξευγενίζει για να σας αφήσει πιο λεία, απαλή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here